Η διάσημη ισπανική εκπομπή «Vascos por el Mundo» πραγματοποίησε γυρίσματα στο καράβι Αραμπέλλα

Από Ευτυχία Μαλιαρού

Τα γυρίσματα της Ισπανικής εκπομπής «Vascos por el Mundo» πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πειρατικό Καράβι Αραμπέλλα. Η διάσημη εκπομπή που ιχνηλατεί τους Βάσκους σε όλη την Ευρώπη επέλεξε αυτή τη φορά να διηγηθεί την ιστορία του «Juanjo» ενός Βάσκου που διαμένει στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του.

Το συνεργείο κατέφθασε στο πλοίο και πραγματοποίησε τα γυρίσματα της εκπομπής το μεσημέρι παρέα με τους Πειρατές του Θερμαϊκού.

Γυρίσματα στο αραμπελλα Vascos por e mundo thessaloniki

Συνέντευξη από τον Juanjo στο 2ο κατάστρωμα του πλοίου

Ο Lucas Goikoetxea (interviewer) και ο David Cruz (cameraman) μας λύνουν απορίες για την εκπομπή και μας αποκαλύπτουν τα επόμενα επεισόδια.

Karma: Πότε ξεκίνησε η εκπομπή σας και τι ακριβώς πραγματεύεται;

Lucas Goikoetxea: Η εκπομπή ονομάζεται “Vascos por el mundo” (Vascos σε όλο τον κόσμο), ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια στο Vasco TV, στο κανάλι etv2, στα Ισπανικά της Καστίλης. Η εκπομπή παρακολουθεί τη ζωή των Βάσκων σε διάφορα μέρη του κόσμου. Επισκεπτόμαστε χώρες και πόλεις όπου διαμένουν Βάσκοι και τους ρωτάμε γιατί επέλεξαν να αφήσουν πίσω την Ισπανία για να ζήσουν σε άλλα μέρη.

Έχετε ξαναέρθει στην Ελλάδα;

L.G: Προσωπικά, έχω ξαναέρθει στην Ελλάδα για διακοπές, συγκεκριμένα στην Αθήνα και σε διάφορα νησιά όπως η Μήλος, η Σαντορίνη, η Πάτμος, η Κρήτη και η Μύκονος. Όσο για τον συνάδελφό μου David Cruz, είναι η πρώτη του φορά εδώ.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας προορισμός;

David Cruz: Οι αγαπημένοι μου προορισμοί από αυτούς που έχουμε επισκεφτεί με την εκπομπή είναι η Ελλάδα, η Ουρουγουάη, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Ταϊβάν.

Τι αφορά το επεισόδιο για το οποίο τραβήξατε τα σημερινά πλάνα;

L.G: Το σημερινό πρόγραμμα αφορά τους Βάσκους στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα τον Juanjo, έναν άντρα από το Μπιλμπάο, που ζει εδώ και 33 χρόνια στην Ελλάδα, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και έχει μια κόρη που γεννήθηκε εδώ. Μαζί του έχουμε επισκεφθεί τον Λευκό Πύργο, την ακτογραμμή, τώρα βρισκόμαστε σε αυτό το πλοίο (Arabella) και αργότερα θα επισκεφθούμε την Άνω Πόλη.

Γιατί επιλέξατε το καράβι μας;

L.G: Επιλέξαμε το καράβι Arabella επειδή ψάχναμε κάτ που να συνδυάζει την ιστορική αξία με τη φαντασία, ώστε να δώσουμε στη συνέντευξή μας μια δόση της ιστορίας αυτού του τόπου και μια πινελιά διασκέδασης με το πειρατικό πλοίο.

Μπορείτε να μας αποκαλύψετε τι θα αφορά το αμέσως επόμενο επεισόδιο;

L.G: Τα επόμενα δύο επεισόδια αφορούν πώς ζει ένας Βάσκος στη Γερμανία και στη συνέχεια αντίστοιχα για το Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια.

Μοιραστείτε το

icon icon icon icon

Δημοσιεύσεις προβολών:

ΑφΗστε Ενα ΣχΟλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλια